Prisen som Årets Thybo 2023 går til Jonah Blacksmith, Simon og Thomas Alstrup.

Årets Thybo 2023

Årets Thybo er fredag den 5. januar 2024 uddelt for 26. gang ved Thy Erhvervsråds nytårskur på Hotel Hanstholm

Prisen Årets Thybo

Prisen til Årets Thybo blev første gang indstiftet i 1998 i et samarbejde mellem daværende Thy Erhvervsråd og Sparekassen Thy. Prisen gives til en person eller personer, som har markeret sig og bidraget til at skabe udvikling samt sætte Thy på landkortet. Udvælgelseskommiteen består af: Direktøren for Thy Erhvervsforum, Bestyrelsesformanden for Thy Erhvervsforum, Thisted borgmester, Bestyrelsesformand i Sparekassen Thy og direktøren i Sparekassen Thy.

Udover at blive hyldet af erhvervslivet i Thy, består prisen af en bronze statuette af Limfjordspigen/Thisted Pigen. Et kunstværk, hvor originalen er udført af Henning Wienberg, som modtog kunstakademiets guldmedalje i 1956 for netop Thisted Pigen.

Med denne 26. uddeling kommer årets modtagere i fornemt selskab med andre fremtrædende erhvervsfolk, kunstnere, sportsfolk samt personer, der repræsenterer kulturen - se bare boksen.

Årets modtagere

Årets Thybo 2023 er Jonah Blacksmith, Simon og Thomas Alstrup.

Ole Beith, direktør i Sparekassen Thy, overrakte den prestigefulde titel med bl.a. disse ord:

Årets prismodtagerne er så jordnære, at de har opkaldt bandet efter deres bedstefar Johannes Alstrup – smeden fra Koldby. Hele bandets ophav er dyrket gennem bandets levetid og blev med meget god historiefortælling skildret i en række filmkoncerter i 2018.

Det var nogle fangende koncerter, hvor det jordnære, musikken, nærværet, det lokale og musikken var det centrale.

Denne type koncerter var nye og blev modtaget med voldsom god respons. I har heldigvis konceptet klar igen i efteråret 2024, hvor I skal spille 18 koncerter i de store koncertsale i Danmark. Hvis nogle tænker, at det skal jeg til – ja så må jeg sige, at alle er total udsolgte. Det er imponerende og det viser den medvind og succes, I har på den danske Musikscene.

 

Ole Beith sagde også:

Den sammenhængskraft I laver med jeres musik og historiefortælling, er helt unik, også når der ikke er film blandet ind i det. I blander nemlig personlige oplevelser, det familiære ophav, det vestjysk og lokale fra Thy med jeres kærlighed til musikken, så I og vores egn bliver mere kendt.

I har skabt lyden af THY.

 

Talen blev rundet af med:

I 2024 skal vi opleve jer i Toppen af Poppen sammen med bl.a. Anne Linnet, Medina og Peter Sommer, hvor jeg personligt glæder mig til at høre deres og jeres fortolkning af hinandens musik.

I er med andre ord med til at sætte Thy på landkortet og yder et vigtigt bidrag til at udvikle THY brandet, som ikke længere alene er en egnsbetegnelse, eller måske et kommunenavn. Det er blevet et virkeligt stærkt brand i hele landet og faktisk også i udlandet.

Tak for jeres bidrag til det.