1000-kronesedler ved pengeautomat

Sådan håndterer vi tilbagekaldelse af 1000-kronesedler og andre seddelserier

I forlængelse af Nationalbankens beslutning om at tilbagekalde 1.000-kronesedler og ældre sedler fra før 2009, kan du her læse om dine muligheder for at indlevere sedler i Sparekassen Thy.

Du kan læse mere om nyheden fra Nationalbanken her

Indlevering af 1.000-kronesedler

Indlevering af 1000-kronesedler fra 2009 skal ske via vores hæveautomater. Har du brug for hjælp med at indsætte sedlerne via automaterne, skal du henvende dig i en af vores afdelinger i åbningstiden. Så vil vi finde en medarbejder, der kan hjælpe dig.

I vores oversigt over hæveautomater kan du se, hvilke automater, der giver mulighed for at indsætte pengesedler.

 

Indlevering af ældre sedler fra før 2009

Vores hæveautomater kan ikke håndtere indsættelse af pengesedler fra før 2009. Frem til 1/7 2024 tilbyder vi i stedet, at du kan møde op i én af vores afdelinger om torsdagen, hvor vi har sat ekstra mandskab på til at håndtere indleveringen af ældre sedler. Efter den 1/7-2024 vurderer vi, om der fortsat er behov for, at der ugentligt kan indbetales gamle sedler i alle afdelinger.

Pengene skal omkring din konto

Vær opmærksom på, at alt skal køre gennem din konto i Sparekassen Thy. Vi har altså ikke mulighed for at veksle penge, uden de kommer omkring din konto først - dvs. du kan indsætte 1000-kronesedler på din konto via hæveautomaten og efterfølgende hæve et beløb igen i andre sedler, hvis du fortsat ønsker at have en privat kontantbeholdning.

Dokumentation for hvor pengene kommer fra

Grundet reglerne for hvidvask og økonomisk kriminalitet er vi som pengeinstitut forpligtede til at søge dokumentation for, hvor pengene kommer fra. Vores medarbejdere er forpligtet til at dokumentere, hvor pengene stammer fra. Læs mere på Finanstilsynets hjemmeside. Indsætter du sedler via vores hæveautomater vil vi opfordre til, at du sender relevant information til din rådgiver, hvor du redegør for ovenstående.