Det er spændende, når I flytter sammen

Og, der er rigtig mange fordele, ved at flytte sammen.

Kontakt os

Tillykke! Det er dejligt og spændende, når forholdet skal tages til det næste niveau med en fælles adresse. Det er uanset, om det er med kæresten, din ven, veninden eller måske en bofælle?

Det giver en masse nye fornøjelser, glæder, men også udfordringer. For hvordan skal hverdagen indrettes? Hvad skal der tages højde for, og hvad skal I være opmærksom på?

Når I er ved at indrette jeres fælles hjem, er økonomien nok det sidste, I tænker på. Men det kan alligevel betale sig at bruge lidt tid på, at gå de økonomiske forhold igennem. Særligt, så I er opmærksomme på, hvordan I deler de økonomiske poster, som I er fælles om.

De fleste sparer penge – men det er dyrt at flytte.

Forhåbentligt har I oplevelsen af, at de faste udgifter bliver billigere. Når man er to eller flere til at dele de faste udgifter, så vil de fleste nemlig spare penge. Selvfølgelig afhænger det af, hvordan jeres nye bolig ser ud samt jeres forbrug, men generelt så bliver det billigere, når man er flere til at betale regningerne.

Dog skal I tage højde for, at det ofte er dyrt at flytte. Der skal betales indskud, hvis man lejer en lejlighed. Måske skal der købes nye møbler, billeder, lamper eller måske gardiner? Har I købt frem for at leje, er der endnu flere udgifter i forbindelse med overtagelse af huset.

Kom ind til os. Så kan vi sammen se på udgifterne.

Vil I købe bil?

Læs, hvad I skal være opmærksom på, når i går på jagt efter drømmebilen.

Ønsker I fællesøkonomi?

Det er meget forskelligt, hvordan bofæller vælger at opdele økonomien. Ofte handler det også meget om relation.

Er det jeres første bolig?

Det er stort, når man flytter sammen. Men vi skal nok hjælpe jer igennem.

Hvordan med fællesøkonomi?

Der er stor forskel på, hvem man flytter sammen med. Flytter du sammen med en ven eller en perifer bofælle, så har I nok ikke så mange fællesudgifter.

Men flytter du sammen med kæresten, er det særligt vigtigt, at I overvejer jeres fællesøkonomi. For hvor fælles skal den egentlige være?

Forslag til fællesøkonomi:

  • Nogle har succes med 100 % fællesøkonomi. Her går begge parters indtjening til en fælles pulje.
  • Andre har delvis fællesøkonomi, hvor man hver betaler halvdelen af udgifterne.
  • Man kan også overveje en anden udgave af den delvise fællesøkonomi, hvor man betaler de fælles udgifter i forhold til ens indkomst. Her er det altså den, der tjener mest, der betaler mest.

Hvilken model der passer til jer, afhænger af jeres behov og ønsker.


Få styr på din økonomi med et budget

Det kan være svært at overskue alle de udgifter, man har et helt år frem. Et godt budget er løsningen, for du sikrer dig mod overraskelser.

De fleste af os har vist prøvet, at når alle julegaverne skal købes, eller sommerferien bestilles, så mangler der lige penge på kontoen.

Med et budget sikrer du dig, at der altid er penge til husleje, benzin, tøj, gaver, forsikringer og alle de andre ting, man bare ikke kan undvære. Med et budget får du overblik over dine samlede udgifter kontra dine indtægter hver måned.

På denne måde får du overskud og kan måske endda lave en opsparing.

Lav selv dit budget

De fleste tror, at det er svært at udarbejde et budgetskema - men det er ikke tilfældet!

Det er faktisk ganske enkelt at lave et budget. Du kan f.eks. bruge denne budgetskabelon. I boksen til højre finder du et par gode råd til at komme i gang.

Lav et budget med din rådgiver

Du kan sammen med din rådgiver i Sparekassen Thy, mod et mindre gebyr, få gennemgået din økonomiske situation og få lagt et realistisk og solidt budget.

Vi har elektronisk overvågning af din budgetkonto i Sparekassen Thy.

Det betyder, at

  • vi hvert år automatisk regulerer din indbetaling op med 3 %
  • du alene vil blive kontaktet såfremt indbetalinger ikke dækker udbetalinger, eller
  • der står et større beløb end nødvendigt på din budgetkonto.

Den elektroniske overvågning af din budgetkonto giver dig større sikkerhed og tryghed.

Spørg din rådgiver i Sparekassen Thy, hvad der vil være den bedste løsning for dig.

NB:

Prisen for at få lavet et budget er reguleret hvert år og fremgår af prislisten. Betalingen indregnes i budgettet og opkræves hver
den 1. december.