opslagstavle med huskeseddel og billede af Eiffeltaarnet

Problemer med veksling af danske kontanter i udlandet

Nationalbanken har orienteret om, at det de seneste måneder er blevet sværere at veksle danske kontanter i udlandet. Hvis du skal ud at rejse er det derfor en god ide, at få styr på valutaen hjemmefra, da du ikke kan være sikker på, at du kan veksle danske kontanter på din destination

Valuta i udlandet - sådan gør du

Hvis du skal til udlandet, opfordrer vi til følgende:

Medbring minimum ét betalingskort, der kan bruges i udlandet

Et almindeligt dankort kan ikke bruges i udlandet, men det kan fx. et Visa-/Dankort eller et Mastercard. Vi anbefaler altid, at du har et ekstra kort med på ferie, hvis du skulle miste det ene. Læs mere om de forskellige korttyper her.

Betal med dit betalingskort i udlandet

Hvis du medbringer et betalingskort, der kan bruges i udlandet – som fx Mastercard eller Visa-/Dankort – kan du betale i butikkerne eller hæve penge i en betalingsautomat på din destination.

Du kan veksle til udenlandsk valuta inden afrejse

Du kan hæve euro i én af vores hæveautomater. Skal du veksle til anden udenlandsk valuta, kan du bestille gennem netbanken. Se mere her

Baggrunden for ovenstående er, at danske banker – grundet deres forpligtelser efter hvidvaskreglerne – er blevet mere tilbageholdende med at modtage danske kontanter fra udenlandske banker.