Betalingskort i automat

Vær opmærksom på beløbsgrænserne på dit betalingskort

Der er begrænsninger på, hvor meget du kan hæve på dit betalingskort - uanset saldoen på din konto

Beløbsgrænserne er for at sikre dig, hvis kortet skulle falde i de forkerte hænder. Men det betyder også, at du af og til kan komme i en situation, hvor du ikke kan betale det ønskede beløb med dit betalingskort. Du kan undgå disse trælse situationer ved at kende beløbsgrænserne på dit kort, og kontakte din rådgiver inden, du udfører en betaling over disse grænser. På den måde får du mulighed for at udføre betalingerne under de rette betingelser.

I Sparekassen Thy anbefaler vi desuden, at du har to betalingskort med på f.eks. ferie.

Har du Visa/Dankort?

Med et Visa/Dankort skal du være opmærksom på, at mange køb af rejser på nettet samt betalinger med Apple Pay, Google Pay m.fl. hæves på Visa-delen – også selvom du handler i danske butikker eller på danske hjemmesider. Det betyder, at der er risiko for, at du kommer over beløbsgrænsen på kr. 25.000,- pr. løbende 7 dage, hvis du f.eks. betaler din rejse samme måned, som du skal afsted på ferie.

Hvis butikken, du handler hos, hæver betalingen på kortets dankort-del, er der ingen beløbsgrænse. Ved tvivl, så spørg i forretningen hvilken indløsningsaftale de har.

Har du Mastercard Debit?

På et Mastercard Debit kort er der en beløbsgrænse på kr. 30.000,- pr. løbende 30 dage, men ellers fungerer kortet på samme måde som Visa/dankortet. Begge kort kan tilknyttes samme konto.

Ekstra kort

Vi anbefaler, at du altid har to kort – især når du rejser i udlandet. Så er du dækket ind, hvis det ene kort spærres, går i stykker eller forsvinder. Hvis du skal udenfor Danmark, skal du desuden være opmærksom på, at nogle hoteller og biludlejningsfirmaer ikke accepterer kort med ordet ”Debit”, men udelukkende tager mod Mastercard Kredit kort. Du kan læse mere om alle vores kortprodukter her på siden.

Kontakt os

Tag endelig kontakt til din rådgiver og få en snak om dine muligheder. Vi hjælper dig gerne, hvis du f.eks. har behov for et ekstra kort, har spørgsmål eller står og skal betale et beløb, hvor du kommer over beløbsgrænsen.