Coronapulje - vi er nærmest væltet omkuld!

Interessen har været meget overvældende. Derfor har vi lagt ekstra i puljen.

to forretningsfolk med skilte corona foran pengeinstitut

Den 15. april offentliggjorde Sparekassen Thy Corona-puljen - en million kroner til hjælp for trængte foreninger. Vi havde forventet mange ansøgere, men det har overgået vores vildeste forventninger. Allerede fra dag ét strømmede det ind med ansøgninger og det fortsatte helt frem til sidste fløjt den 1. juni, fortæller Sparekassen Thys direktør Ole Beith.

Vi har løbende registret ansøgningerne, og har derfor konstateret, at saldoen tidligt i forløbet, rundede en million. Det vidner om, at vores lokale foreninger sprudler af gode idéer, der er klar til at blive ført ud i livet.

- Men samtidig er det også et udtryk for, at coronaen har gjort det svært at drive forening, siger Ole Beith, hvilket også var baggrunden for, at puljen blev etableret.

Idéer for 9,6 mio. kr.

Når alle ansøgninger er lagt sammen, står vi med et ansøgerfelt, der har gode idéer, tiltag og arrangementer, der tilsammen koster 9,6 mio. kr. Det er helt vildt. Vi blev jo nærmest væltet omkuld. Det giver naturligvis også udfordringer, når der ”kun” er 1 mio. kr. at gøre godt med, fortæller områdedirektør Jakob Madsen.

Alle ansøgninger er blevet læst og vurderet, og det er klart, at vi med 400 ansøgninger og et samlet beløb på 9,6 mio. kr., ikke kan tilgodese alle. Det betyder naturligvis ikke, at idéerne er dårlige, men med et så stort og stærkt ansøgerfelt er der gode tiltag, som desværre bliver fravalgt.

Vi har fokuseret på at tildele penge til aktiviteter og indkøb, der får foreningerne tilbage på sporet – og tilbage til niveauet før pandemien satte meget i stå. Men også inden for det felt, er der flere ansøgere end vi kan imødekomme.

Der er også mange foreninger, der drømmer stort om anlægsprojekter, nye oplevelser og nye grene af deres foreninger. Det anerkender vi fuldt ud, og håber, at foreningerne holder liv i drømmene og har held med at søge midler i andre fonde og ved andre virksomheder, fortæller Jakob Madsen.

Puljen udvides med 600.000 kr.

At få barberet 9,6 mio. kr. ned til 1 mio. kr. har ikke været let. Og derfor har Sparekassen Thy også besluttet at udvide puljen med hele 600.000 kr.

Vi blev så begejstret, da vi gennemgik alle ansøgningerne og selv om en million kroner er mange penge, så blev det hurtigt klart, at det ikke rakte til at støtte alle de gode tiltag og den fantastiske virkelyst, som udstråler af ansøgningerne. Vi kom frem til den konklusion, at puljen måtte udvides.

- Vi kan stadig ikke efterkomme alle ansøgninger, men vi glæder os over, at der nu sendes 1.600.000 kr. ud i vores lokalsamfund, slutter Ole Beith, der glæder sig til at se de mange penge komme ud og ”arbejde” i foreningerne.