Jesper Krog Sørensen på fabrikken i Hillerslev

Maskinfabrikken Hillerslev har det perfekte fundament

31-årige Jesper har overtaget Hillerslev A/S:

Det perfekte fundament at bygge videre på

Er du i supermarkedet og hiver en liter mælk eller en pakke laks ned af hylden, kan det tænkes, at Hillerslev A/S har haft en finger med i spillet. På den snart 70-årige produktionsvirksomhed i landsbyen Hillerslev udenfor Thisted designer og konstruer de nemlig maskiner til fødevareproduktion inden for både fisk, fjerkræ, mejeri og kødbranchen.

Det var altid været en familievirksomhed

Det startede i 1955 som en beholderfabrik. Og spørger du en ældre lokal i Hillerslevområdet, er det da også stadig ”beholderfabrikken” som Hillerslev A/S kaldes i folkemunde. Her startede Ejnar Gregersen virksomheden med produktion af mælketanke og andre beholdere. Sidenhen overtog Ejnars tre sønner - Ole, Jørgen og Jens – og kørte den videre, og herfra har tingene udviklet sig. Med årene er det blevet til mere avancerede maskiner, og i dag er Hillerslev A/S specialister i særligt transportbånd og transportudstyr til produktionslinjer i fødevareindustrien over hele Europa.

… Men så ringede Jesper

I slutningen af 2022 satte et enkelt opkald dog noget i gang hos de tre brødre. 30-årige Jesper Krog Sørensen kontaktede dem nemlig med ønsket om at overtage virksomheden, hvis tiden var inde til et generationsskifte.

Og et halvt år senere – i foråret 2023 – stod 30-årige Jesper så med nøglerne til fabrikken i hånden. Og hvis man tænker, at en ung og driftig fyr vil ind og ændre hele butikken, så kan man godt tro om igen:

”Jeg skal først og fremmest værne om de gode traditioner og køre videre i samme gode stil.”, fortæller Jesper Krog Sørensen.

Det perfekte fundament

For Jesper Krog Sørensen er der ingen tvivl om, at han har overtaget en virksomhed med styr på sagerne. Og kunderne er glade. De kommer nemlig igen og igen – og det skal de gerne blive ved med:

”Vi er enormt ærekære omkring vores løsninger, og har meget tilfredse kunder, der bliver ved med at vende tilbage. Vi har fokus på kvalitet hele vejen rundt, både ift. funktionalitet, holdbarhed og minimering af nedbrud i vores løsninger, men også i samarbejdet omkring, at vi holder, hvad vi lover og bliver ved, indtil alt fungerer præcis, som det skal”, fortæller Jesper.

Gode medarbejdere betyder alt

Med overtagelsen har Jesper Krog Sørensen samtidig fået 30 loyale medarbejdere under sig, hvor de fleste har været der mange år og kan fejre både 20, 30 og 40-års jubilæum. Om det siger Jesper:

”Jeg tror, at vores medarbejdere oplever stor faglig tilfredshed i, at vi bliver ved, indtil tingene fungerer. At vi vægter kvaliteten så højt. Derudover har de stor variation i deres arbejdsopgaver. Selvom vores maskiner bygger på kendt teknologi, har kunderne altid specielle ønsker, så vi starter næsten altid forfra hver gang vi står med en ny ordre – der er ikke meget samlebånd her”, fortæller han.

Samarbejdet med Sparekassen Thy

Hillerslev A/S var i forvejen erhvervskunde i Sparekassen Thy. Men med virksomhedsoverdragelsen indhentede Jesper flere tilbud for at være sikre på, at de var det rigtige sted.

”Her må jeg bare sige, at de leverede et formidabelt stykke arbejde. Sparekassen Thy var meget agile og fleksible, de var hurtige på aftrækkeren og ydede en god indsats. Jeg var meget imponeret. Derudover betyder det også noget for mig, at Sparekassen Thy er lokale, så rådgivningen er tæt på, når jeg har brug for den”, afslutter Jesper om valget af erhvervsbank.