Sparekassen Thy facade

Negativ rente i Sparekassen Thy

Se vilkårene for negativ rente her i artiklen eller tjek vores prisliste

Kundernes økonomiske muligheder og interesse for at spare penge op er stigende. Det betyder, at indlånet er i kraftig vækst og udgør en større og større udgift for sparekassen. En stor del af indlånet placeres nemlig i Nationalbanken til negativ rente, eller investeres i obligationer, der i øjeblikket også giver negativt afkast.

I juni 2013 var forskellen mellem udlån og indlån 821 mio. kr.. Nu i 2021 er forskellen 2.443 mio. kr.

Indlånsoverskuddet er altså tredoblet, selv om vi i samme periode løbende har øget vores udlån til kunderne.

Derfor sænker vi nu grænsen for, hvornår man som privatkunde skal betale negativ rente af sit indlån fra 250.000 kr. til 100.000 kr. Renten forbliver uændret på -0,75 % p.a. og tilskrives hvert kvartal.

Erhvervskundernes indlånsvilkår ændres med virkning fra samme dato således, at den nuværende negative rente på -0,75% af hele indestående nedsættes til -1%.

NemKonto giver mulighed for indlån uden negativ rente

Privatkunder der har NemKonto i Sparekassen Thy, har fra den 1. februar 2022 mulighed for at have nedenstående beløb på deres konti, uden at betale negativ rente.

  • Kontante frie midler: Op til 100.000 kr. pr. kunde.
  • Kontante pensionsmidler: Op til 25.000 kr. pr. konto.
  • Pensionsordninger under udbetaling: 100.000 kr. pr. konto
 

Indestående opgøres på tværs af alle konti. Også dem man er medejer af. Det betyder, at hvis man f.eks. ejer 50% af en konto, tæller dette indestående med 50%.

Det er fortsat ikke alle konti, der berøres af negativ rente. Oversigten over, hvilke konti der indgår i beregningen, kan ses på prislisten for ind- og udlån på www.sparthy.dk/priser

Kravet om NemKonto gælder ikke for børn og unge fra 0-17 år.

Det bedste for den enkelte

For nogen er den bedste løsning at have indlånet stående kontant, og betale den negative rente. For andre er det anledning til at få rådgivning om, hvordan pengene kan
investeres. Du er altid velkommen til at kontakte din rådgiver, hvis du vil høre mere om dine muligheder.