1.000.000 kroner til kickstart af foreningslivet

Puljen er nu lukket for ansøgninger.

to forretningsfolk i sofa med skilte

UPDATE:
Ansøgningsfristen er udløbet og nu er vi igang med at vurdere de mange ansøgninger, som vi har modtaget.

Alle får svar i løbet af juni måned.

Succes succes...

Tak for de mange ansøgninger vi har modtaget. Det er dejligt at få bekræftet, at der er så mange fantastiske gode tiltag og  kræfter i vores lokale samfund.

Coronamillionen kommer til at gøre gavn mange steder. Vi glæder os til at uddele pengene. Vi kan ikke imødekomme alle ansøgninger, men vi fordeler pengene efter vores bedste evne.

 _______________________________________________________________________________

Corona har været en lang og hård kamp. Hvis tingene går som sundhedsmyndighederne forudser, er der lys for enden af tunnelen, og foreningslivet kan snart komme i gang igen. Det er glædeligt og tiltrængt. Vi har derfor besluttet at kickstarte foreningslivet ved at stille 1 mio. kr. til rådighed til at skabe gode aktiviteter, fortæller direktør i Sparekassen Thy Ole Beith.

Foreninger der overvejende drives på frivillig arbejdskraft har haft trange kår. Mange har dog fundet på kreative løsninger for at skabe aktiviteter for deres medlemmer og dermed opretholde et vist aktivitetsniveau. Vi ved også, at en del foreninger traditionelt har tjent penge på arrangementer og begivenheder, som det sidste år har været vanskeligt på grund af coronakrisen.

De mange frivillige i foreningerne fortjener en håndsrækning til at komme i gang igen. Måske kan de lave arrangementer, der kan få medlemmerne tilbage eller finde på en god genstarts aktivitet. Det kan også være behov for nyt udstyr, så man kan komme i gang igen – eller måske bare pizza til den første træning – hvem ved?

Vi er åbne for lidt af hvert – bare det er med til at kickstarte foreningslivet. Foreningslivet er krumtappen i vores lokale samfund og med til at skabe en sund livsstil, gode venskaber og stærke sociale bånd. Vi har støttet i mange år, men giver den lige en tand mere her efter coronakrisen.

Ansøg frem til 1. juni 2021

Der kan fra 12. april og frem til 1. juni 2021 ansøges i den store pulje på 1 mio. kr.

Vi er spændte på at modtage ansøgningerne, fortæller Jakob Madsen fra Sparekassen Thy, der er områdedirektør og har ansvaret for marketing.

Ansøgningen skal ikke være stor og forkromet. Hovedreglen er bare, at dem der kan søge fra puljen, er foreninger i sparekassens markedsområde, der er drevet af lokale ildsjæle, som gør det frivilligt. Foreningen skal altså overvejende drives af ulønnede.

- Og vi håber, at de lokale ildsjæle sprudler af idéer, hvor en økonomisk håndsrækning fra sparekassen kan sikre, at der igen kommer gang i fællesskabet, samværet og de gode oplevelser rundt omkring i vores lokalsamfund, siger Jakob Madsen.

Pengene er klar inden sommer

Efter 1. juni, hvor ansøgningsfristen udløber, starter udvælgelses- og fordelingsarbejdet blandt ansøgerne. Vi forventer, at det bliver en stor og omfattende proces med et hav af gode ansøgninger.

- Det arbejde påtager vi os gerne, og vi glæder os til at sende 1 mio. kr. ud i lokalsamfundene inden sommer, så planlægningen af aktiviteterne kan starte til gavn for alle, slutter Ole Beith og Jakob Madsen.

Hvem kan søge

Alle foreninger, der primært drives med frivilligt og ulønnet arbejdskraft. Foreningerne skal være hjemhørende i vores område, hvor vi har filialer.

Foreninger og sammenslutninger med politiske- og religiøse formål samt offentlige institutioner og tilbud kan ikke søge i corona-puljen.