Nyttig viden inden ferien 

Skal du på sommerferie i år, så bestil allerede nu et ekstra kort. Eksempelvis et MasterCard, der kan være en god "makker" at have med.

Visa/Dankort

Et Visa/Dankort kan bruges mange steder – men ikke alle. Og et ekstra kort til ferien er en ganske god ide.
Teknisk set er et Visa/Dankort to debet-kort i et. Dankort-delen kan udelukkende bruges til køb i Danmark og på danske hjemmesider,mens Visa-delen kan bruges både i Danmark og i udlandet og på hjemmesider begge steder.


Vær opmærksom på, at du i Danmark kan opleve, at betalingsterminalen spørger, om du vil betale med Dankort eller Visa. Her skal du som udgangspunkt vælge Dankort. Der kan også være danske forretninger og ATM’er, som kun tager imod Visa-delen af kortet, og så skal du ikke gøre noget.

Vælg altid lokal valuta

I udlandet bliver du tit spurgt, om du vil betale i lokal valuta eller i danske kroner. Her skal du altid vælge lokal valuta, da du ellers bliver pålagt et unødvendigt kurstillæg.

Visa/Dankort kan også bruges til at hæve kontanter i lokal valuta fra pengeautomater i udlandet samt til udbetaling af kontanter i kontantselskaber som fx Forex.

Biludlejning og hoteller med mit Visa/Dankort?

Mange biludlejninger og hoteller i udlandet accepterer kun kreditkort, og et Visa/Dankort er ikke et kreditkort. Både Dankort-delen og Visa-delen er debetkort. Derfor kan du komme ud for, at du ikke kan bruge dit kort til betaling af fx billeje og hotel.

Du kan derfor med fordel have et MasterCard med på ferien.

Hvorfor står der Debit på mit Visa/Dankort?

Det skal stå på kortets forside, om det er et debet- eller kreditkort. Da Visa/Dankort er to debet-kort i et, står der derfor ”Debit” under både Visa-logoet og Dankort-logoet på kortet.

Hvor meget kan jeg hæve med mit Visa/Dankort i udlandet?

Du må maksimalt hæve 2.000 kr. pr. døgn i kontanter, og maksimalt 25.000 kr. pr. løbende 30 dage. Både køb i forretninger og hævning af kontanter tæller med i grænsen på de 25.000 kr.

Grænsen på de 2.000 kr. er alene en daglig grænse for kontanthævning. Vi anbefaler derfor, at du har flere forskellige kort.

Du kan overveje også at have et Visa Debit og/eller et Mastercard med på din ferie. På begge disse korttyper er der højere hæve- og betalingsgrænser i udlandet.

Leveringstid på kort

Skal du på ferie, og have ekstra kort med, gør vi opmærksom på, at leveringstiden kan være lang.

Selve kortproduktion tager nogle få dage. Men det er forsendelse med Post Nord, der kan give lange leveringstider.